Thursday, 25 August 2011

Experimental Wood Structures at ETH

Lately, a variety of experimental wooden pavilions have been erected at the ETH Hönggerberg campus, Zurich.


A pavilion made from bent plywood, designed and built by students of the AA Emtech, with support form the Structural Design chair.



Two pavillons built as reciprocal frame structures, as part of a research project at the chair of Architecture and Technology.


Jaú, designed and built by students from the studio Tom Emerson. Watch the time-lapse here.


The Sequential Structure 2, Build by students of the chair of Architecture and Digital Fabrication, in cooperation with the BLOCK Research Group.

1 comment:

Евгений Ширинян said...

Great work, maybe, there are some show-windows in Basel (wooden "aggregations") by BLOCK?

BTW, gonna visit ETH tomorrow, hope to see some work by BLOCK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...